ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητά κεφτεδάκια γαλοπούλας με σπανάκι

Λαχταριστά κεφτεδάκια γαλοπούλας που θα σας εντυπωσιάσουν με την γεύση τους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

 

Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 κ.γ θυμάρι
  • 1/2 κ.γ.ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 450 γρ. φύλλα σπανάκι, κατεψυγμένα
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/3 φλ. ζωμό κοτόπουλου

Για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 3/4 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τα κεφτεδάκια

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά γαλοπούλας, την τριμμένη φρυγανιά, τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα κρεμμύδι - σπανάκι που είχαμε αφήσει στην άκρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Αφήνουμε το νέο μίγμα να ξεκουραστεί για 60 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε με λαδωμένα χέρια τα κεφτεδάκια.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
  • Σερβίρουμε τα ντοματίνια συνοδεία σαλάτας.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου