Λαχταριστά κεφτεδάκια γαλοπούλας που θα σας εντυπωσιάσουν με την γεύση τους.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1/4 κ.γ θυμάρι
- 1/2 κ.γ.ρίγανη
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 450 γρ. φύλλα σπανάκι, κατεψυγμένα
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1/3 φλ. ζωμό κοτόπουλου
Για τα κεφτεδάκια
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 3/4 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- 2 μεγάλα αβγά
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τα κεφτεδάκια
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά γαλοπούλας, την τριμμένη φρυγανιά, τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
- Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα κρεμμύδι - σπανάκι που είχαμε αφήσει στην άκρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αφήνουμε το νέο μίγμα να ξεκουραστεί για 60 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε με λαδωμένα χέρια τα κεφτεδάκια.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
- Σερβίρουμε τα ντοματίνια συνοδεία σαλάτας.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου