ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαρμελάδα αχλάδι πεπόνι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Κλείστε το καλοκαίρι στη γυάλα με μια πολύ ιδιαίτερη μαρμελάδα που έχει λεπτή γεύση και υπέροχο άρωμα. Αλειμμένη στο ψωμί είναι υπέροχη, όμως θα κάνει και εξαιρετική παρέα σε όλα τα γλυκά που χρειάζονται τη φρουτένια γλύκα μιας μαρμελάδας για να ολοκληρωθούν σε γεύση και εμφάνιση. Χρησιμοποίησα το μακρόστενο πεπόνι με την πορτοκαλί σάρκα και το χρώμα της βγήκε υπέροχο. Αν προτιμήσετε το λευκόσαρκο πεπόνι θα βγει εξίσου νόστιμη, αλλά πιο ανοιχτόχρωμη.

Συστατικά
  • 700γρ. αχλάδια ζυγισμένα μετά το καθάρισμα
  • 800γρ. πεπόνι ζυγισμένο μετά το καθάρισμα
  • 600γρ. ζάχαρη
  • 1-2 αστεράκια γλυκάνισο αστεροειδή
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος παρασκευής
  • Αφού καθαρίσετε και κόψετε σε κομμάτια τα φρούτα τα ρίχνετε σε ευρύχωρη κατσαρόλα και τη βάζετε σε δυνατή φωτιά. 
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε στην αρχή να πάρει βράση το περιεχόμενο της κατσαρόλας και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο ώστε να μην πιτσιλάει παντού η μαρμελάδα, ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς που θα δημιουργηθούν στην επιφάνειά της και μετά προσθέτετε το γλυκάνισο. 
  • Αφήνετε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου γιατί έχει αρκετά υγρά και πρέπει να τα χάσει.
  • Αφαιρείτε τα αστεράκια και πολτοποιείτε τη μαρμελάδα επί τόπου με ραβδομπλέντερ για να αποκτήσει ομοιογενή υφή. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (κάνετε το τεστ με το να ρίξετε λίγο μαρμελάδα πάνω σε κρύο πιάτο) χωρίς να το παρακάνετε και σφίξει πολύ. 
  • Τότε προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και δίνετε μια τελευταία βράση πριν τραβήξετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Με τη βοήθεια κουτάλας μοιράζετε αμέσως τη μαρμελάδα (καυτή όπως είναι) σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνετε με το καπάκι τους, τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα. 
  • Μόνο όταν κρυώσουν γυρνάτε τα βάζα από την καλή και τα διατηρείτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.Μετά το άνοιγμα του βάζου, διατηρείτε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.



Πώς αποστειρώνουμε βάζα
  • Βράζετε τα καλά πλυμένα βάζα σας και τα καπάκια μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό (να τα σκεπάζει) που σιγοβράζει χωρίς να κοχλάζει για 15 λεπτά. 
  • Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 100 βαθμούς C. Βγάζετε και αναποδογυρίζετε τα βάζα και τα καπάκια τους πάνω σε ταψί στρωμένο με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. 
  • Τα βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη.

Πηγή - sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου