Λαχταριστό μπέργκερ με γαλοπούλα για αυτούς που προσέχουν......τη σιλουέτα τους.
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.hellmanns.com
Συνταγή : Hellmanns
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
- 100 γρ. μαλακό τσορίθο (ή άλλο φρέσκο λουκάνικο), σοταρισμένο
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Απαλή
- ½ κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 4 φέτες ντομάτα
- Λίγα φύλλα μαρουλιού
- Λίγες ροδέλες κρεμμύδι
- 4 ψωμάκια για burger
Διαδικασία
- Ανακατεύουμε τον κιμά γαλοπούλας, το λουκάνικο, την τριμμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη μαγιονέζα, την πάπρικα, τη μουστάρδα και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθουμε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, πριν τα ψήσουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά.
- Φτιάχνουμε τα burger αλείφοντας τα ψωμάκια με λίγη μαγιονέζα Hellmann’s Real, έπειτα τοποθετούμε το μπιφτέκι, την ντομάτα, το μαρούλι και το κρεμμύδι και κλείνουμε το burger.
Πηγή - www.hellmanns.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου