ΜΕΝΟΥ

Pages

Το πιο τραγανό τηγανητό καλαμάρι με εξωτικό ντιπ

Μοναδικές γεύσεις στο τραπέζι σας από τον Χριστόφορο Πέσκια







Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 2΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 800 γρ. καλαμάρι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμάρι με το ασπράδι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.
  • Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 3/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το καλαμάρι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει τα περιττά υγρά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε σκέτο με πράσινη σαλάτα ή κουνουπίδι βραστό και με ένα εξωτικό ντιπ που ετοιμάζουμε ως εξής: Χτυπάμε στον πολυκόφτη 2 πράσινες πιπεριές τσίλι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, 60 ml ελαιόλαδο και 30 ml μηλόξιδο.

Στο ποτήρι μας ένα Βιδιανό!


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου