Ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού
Υλικά
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα κρεμμυδιού
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα κρεμμυδιού
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 τσιπούρες, φιλεταρισμένες (400-600γρ. / τσιπούρα)
- 1 λεμόνι, χυμός
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
Για τη γέμιση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 300 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 40 ml ούζο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 8-10 κλωνάρια σέλινο, για το δέσιμο των φιλέτων
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
- 1/2 ποτήρι νερό
Για τη σάλτσα κρεμμυδιού
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. αλεύρι
- πιπέρι, κατά βούληση
- 400 ml ζωμό κότας
Εκτέλεση
- Φιλετάρουμε τις τσιπούρες.
- Ραντίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ,και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάριασμα, μέχριοι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε αλάτι κα πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C .
- Τοποθετούμε ένα φιλέτο τσιπούρας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση στη φαρδιά άκρη του ψαριού.
- Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό και το δένουμε με το σέλινο.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε το ρολό τσιπούρας με το δίπλωμα προς τα κάτω.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φιλέτα.
- Περιχύνουμε τα ρολά με το ελαιόλαδο , ρίχνουμε το νερό , βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά .
Για τη σάλτσα κρεμμυδιού
- Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά , μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το πιπέρι και σβήνουμε με τον ζωμό κότας αφήνοντας σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 6-7 περίπου λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σερβίρουμε τα ρολά τσιπούρας πάνω στη σάλτσα κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου