ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού

Ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 4 τσιπούρες, φιλεταρισμένες (400-600γρ. / τσιπούρα)
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 300 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 40 ml ούζο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 8-10 κλωνάρια σέλινο, για το δέσιμο των φιλέτων
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
  • 1/2 ποτήρι νερό

Για τη σάλτσα κρεμμυδιού

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 400 ml ζωμό κότας


Εκτέλεση

  • Φιλετάρουμε τις τσιπούρες.
  • Ραντίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ,και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάριασμα, μέχριοι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε αλάτι κα πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C .
  • Τοποθετούμε ένα φιλέτο τσιπούρας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση στη φαρδιά άκρη του ψαριού.
  • Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό και το δένουμε με το σέλινο.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε το ρολό τσιπούρας με το δίπλωμα προς τα κάτω.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φιλέτα.
  • Περιχύνουμε τα ρολά με το ελαιόλαδο , ρίχνουμε το νερό , βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά .

Για τη σάλτσα κρεμμυδιού

  • Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά , μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το πιπέρι και σβήνουμε με τον ζωμό κότας αφήνοντας σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 6-7 περίπου λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σερβίρουμε τα ρολά τσιπούρας πάνω στη σάλτσα κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου