ΜΕΝΟΥ

Pages

Μηλόπιτες σφολιάτας με σοκολάτα

Μήλο, σφολιάτα, σοκολάτα. Αυτά είναι τα 3 βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτές τις αλλιώτικες μηλόπιτες. Γίνονται εύκολα και γρήγορα σε ατομικές μερίδες που θυμίζουν τριαντάφυλλα, μοσχομυρίζουν ψημένο μήλο, καμένη ζάχαρη και κρύβουν στον κόρφο τους σοκολάτα.
Μια γουλιά Guatemala Antigua από τα Starbucks, μια μπουκιά από αυτή τη μηλόπιτα μπορούν να γίνουν το ιδανικό ζευγάρι στο τραπέζι καθώς ο Antigua είναι ένας ιδιαίτερος καφές με μέτρια οξύτητα που βγάζει αρώματα κακάο και νότες ελαφριών μπαχαρικών και κίτρου στο στόμα. Ο καλός καφές είναι απόλαυση και αξίζει την καλύτερη παρέα!


Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για 10 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά 

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 3 μήλα
  • 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 125γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη ή κουβερτούρα σε σταγόνες
  • λίγοβούτυρο για το άλειμμα του ταψιού


Εκτέλεση 
  • Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη σφολιάτα την βγάζετε αρκετή ώρα πριν εκτός ψυγείου ή ακόμη καλύτερα την αφήνετε αποβραδίς στην συντήρηση. Βγάζετε από το ψυγείο τη σφολιάτα και ανοίγετε τη συσκευασία.
  • Πλένετε πολύ καλά τα μήλα. Τα σκουπίζετε και χωρίς να τα ξεφλουδίσετε τα κόβετε κάθετα στη μέση. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και το κοτσάνι. Τοποθετείτε τα κομμένα μήλα με την κομμένη πλευρά πάνω σε επιφάνεια κοπής και τα κόβετε σε λεπτές κάθετες φέτες των 3χιλ. περίπου. Τις ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό μαζί 2 κουταλιές ζάχαρη και τις βράζετε για 2 λεπτά ακριβώς. Tις στραγγίζετε κι αφήνετε να περιμένουν.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Λιώνετε λίγο βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε τις 10 από τις 12 υποδοχές ενός ταψιού ειδικό για μάφινς.
  • Ανοίγετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας με την μικρή πλευρά κάθετα μπροστά σας. Με τον πλάστη την ισιώνετε λίγο. Με ένα μαχαίρι κάνετε 4 κάθετες χαρακιές και έτσι χωρίζετε το κάθε φύλλο σε 5 λωρίδες ίσου πλάτους.
  • Παίρνετε την πρώτη λωρίδα ζύμης μπροστά σας οριζόντια και την πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Παίρνετε την πρώτη φέτα μήλου και την τοποθετείτε δύο δάχτυλα από την αριστερή μικρή πλευρά της λωρίδας κι ελαφρώς λοξά. Η πλευρά του μήλου με την μεγαλύτερη κόκκινη επιφάνεια να είναι στην ίδια ευθεία με το πάνω μέρος της ζύμης. Συνεχίζετε να τοποθετείτε φέτες μήλου τη μια κοντά στην άλλη, με την ίδια ακριβώς κλίση με την πρώτη φέτα και μέχρι να φτάσετε λίγο πριν το τέλος της λωρίδας. Πασπαλίζετε τις φέτες των μήλων με λίγη ζάχαρη ακόμα και με τριμμένη σοκολάτα από τη μέση και κάτω.
  • Παίρνετε το κάτω μέρος της ζύμης που έχει μείνει κενόκαι το διπλώνετε πάνω από τις φέτες του μήλου κλείνοντας τις ως τη μέση περίπου. Μετά τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολάκι έτσι ώστε να μοιάζει με τριαντάφυλλο και το τοποθετείτε μέσα στην πρώτη βουτυρωμένη υποδοχή του ταψιού σας. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες 9 λωρίδες ζύμης και υπόλοιπα μήλα και φτιάχνετε συνολικά 10 μηλοπιτάκια-τριαντάφυλλο.
  • Αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο ακόμη βούτυρο, πασπαλίζετε με λίγη επιπλέον ζάχαρη και ψήνετε τα σφολιατομαφινάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
  • Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζετε από τις υποδοχές του ταψιού και τα αφήνετε να κρυώνουν πάνω σε σύρμα. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα. Με τον καφέ -και όχι μόνο.

Guatemala Antigua στο φλιτζάνι
  • Ένας καφές μοναδικής προέλευσης που καλλιεργείται στην καταπράσινη περιοχή Αντίγκουα στη Νότια Γουατεμάλα και βρίσκεται ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια. Το μεγάλο υψόμετρο και τα αργιλώδη εδάφη δημιουργούν σχεδόν ιδανικές συνθήκες για τους καλλιεργητές καφέ και έναν ιδιαίτερο καφέ για τους λάτρεις του καφέ. Έναν καφέ εκλεπτυσμένο και πολύπλοκο, που εξισορροπεί την καθαρή οξύτητά του με μια ανεπαίσθητη υφή σκόνης κακάο και νότες ελαφριών μπαχαρικών και κίτρου. Διαθέτει μέτρια οξύτητα και σώμα.
  • Συνδυάζεται αρμονικά με σοκολάτα και γλυκά που έχουν σοκολάτα όπως ένα brownie σοκολάτας ή μπισκότο βουτύρου, καθώς και ξηρούς καρπούς, καραμέλα και μήλο.

Πηγή - sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου