Ένα διαφορετικό μπέργκερ που θα σας καθηλώσει με την γεύση του.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο (500 - 600γρ.)
- 1 ½ φλ. baby σπανάκι, τα φύλλα
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, χυμός
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη
- 3/4 φλ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. κατίκι
- 4 ψωμάκια για burger
- 5-6 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
- 4 φέτες μπέικον, ξεροψημμένο
- 4 αγγουράκια τουρσί
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στα δυο και χτυπάμε με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν.
- Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη μαντζουράνα.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, φροντίζοντας η μαρινάδα να πάει παντού.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
- Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και το κατίκι και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μείγμα μαγιονέζα - μουστάρδα - κατίκι, τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι, φέτες ντοματίνια, από ένα κομμάτι κοτόπουλου και από μία φέτα μπέικον
- Αλείφουμε με το μείγμα μαγιονέζας και το άλλο μισό ψωμάκι εσωτερικά και καπακώνουμε.
- Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα ένα μικρό αγγουράκι τουρσί πάνω από κάθε σάντουιτς και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου