ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικό μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου, σπανάκι, μπέικον και κατίκι

Ένα διαφορετικό μπέργκερ που θα σας καθηλώσει με την γεύση του.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο (500 - 600γρ.)
  • 1 ½ φλ. baby σπανάκι, τα φύλλα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 3/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. κατίκι
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 5-6 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • 4 φέτες μπέικον, ξεροψημμένο
  • 4 αγγουράκια τουρσί

Εκτέλεση
  • Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στα δυο και χτυπάμε με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν.
  • Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη μαντζουράνα.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, φροντίζοντας η μαρινάδα να πάει παντού.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
  • Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και το κατίκι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μείγμα μαγιονέζα - μουστάρδα - κατίκι, τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι, φέτες ντοματίνια, από ένα κομμάτι κοτόπουλου και από μία φέτα μπέικον
  • Αλείφουμε με το μείγμα μαγιονέζας και το άλλο μισό ψωμάκι εσωτερικά και καπακώνουμε.
  • Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα ένα μικρό αγγουράκι τουρσί πάνω από κάθε σάντουιτς και σερβίρουμε.

Πηγή -  www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου