ΜΕΝΟΥ

Pages

Πουτίγκες καλαμποκιού

Πουτίγκες καλαμποκιού από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο








Συνταγή : Δημήτηρς Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 4 καλαμπόκια (800 γρ.), μαγειρεμένα στον ατμό
  • ελαιόλαδο, για άλειμμα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • 4 αβγά
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος (35%)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και θρυμματισμένο
  • 100 γρ. τυρί cheddar
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε το κάθε καλαμπόκι σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε παράλληλα με τον κορμό του για να κρατήσουμε μόνο τον καρπό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C και αλείφουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και την πάπρικα.
  • Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
  • Στο μπολ με τα αβγά, προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι , το πιπέρι, το μπέικον, το ½ τυρί cheddar (50 γρ.) και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.
  • Αφαιρούμε τις πουτίγκες από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά .
  • Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και καρπούς καλαμποκιού και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου