ΜΕΝΟΥ

Pages

Παέγια με γαρίδες

Μία κλασική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 400 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φλ. ρύζι
  • 200 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + φύλλα, για γαρνιτούρα
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση


Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις ξεπλένουμε.
  • Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε, μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε να τσιγαριστεί ελαφρώς.
  • Συμπληρώνουμε με νερό να τα καλύψει και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες, τον αρακά, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου