Μία κλασική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 400 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 1 φλ. ρύζι
- 200 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + φύλλα, για γαρνιτούρα
- ½ λεμόνι, χυμός
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις ξεπλένουμε.
- Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε, μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε να τσιγαριστεί ελαφρώς.
- Συμπληρώνουμε με νερό να τα καλύψει και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, τον αρακά, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.
- Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου