ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο στη γάστρα με καπνιστή πάπρικα, δεντρολίβανο και γλυκοπατάτες

Λαχταριστό κοτόπουλο που θα σας ξετρελάνει με την γεύση του.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 100΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι + 1 λεμόνι, χυμός
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ.καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο + κλωναράκια φρέσκα, για γαρνιτούρα
  • 1 μεγάλο λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 μέτριο πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
  • 2-3 γλυκοπατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • ½ φλ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Κόβουμε 1 λεμόνι στη μέση και τρίβουμε το κοτόπουλο μέσα έξω .
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μέσα, έξω και κάτω από την πέτσα, φροντίζοντας να πάει παντού. Κρατάμε λίγο από το μείγμα για τις γλυκοπατάτες.
  • Βάζουμε μέσα στην κοιλιά του κοτόπουλου το σκόρδο, 1 κ.σ. δεντρολίβανο, τις φέτες λεμονιού και τις φέτες πορτοκαλιού.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μία γάστρα.
  • Βάζουμε γύρω από το κοτόπουλο τις γλυκοπατάτες και τις περιχύνουμε με το μείγμα μπαχαρικών που κρατήσαμε.
  • Περιχύνουμε το φαγητό με το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
  • Τοποθετούμε τη γάστρα στο προθερμασμένο φούρνο και σιγοψήνουμε για 60-80 λεπτά, φροντίζοντας προς το τέλος να ανοίξουμε το καπάκι για να ροδίσουν το κοτόπουλο και οι γλυκοπατάτες.
  • Γαρνίρουμε με μερικά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου