Λαχταριστό κοτόπουλο που θα σας ξετρελάνει με την γεύση του.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 100΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 1 λεμόνι + 1 λεμόνι, χυμός
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ.καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο + κλωναράκια φρέσκα, για γαρνιτούρα
- 1 μεγάλο λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 1 μέτριο πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
- 2-3 γλυκοπατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- ½ φλ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Κόβουμε 1 λεμόνι στη μέση και τρίβουμε το κοτόπουλο μέσα έξω .
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μέσα, έξω και κάτω από την πέτσα, φροντίζοντας να πάει παντού. Κρατάμε λίγο από το μείγμα για τις γλυκοπατάτες.
- Βάζουμε μέσα στην κοιλιά του κοτόπουλου το σκόρδο, 1 κ.σ. δεντρολίβανο, τις φέτες λεμονιού και τις φέτες πορτοκαλιού.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μία γάστρα.
- Βάζουμε γύρω από το κοτόπουλο τις γλυκοπατάτες και τις περιχύνουμε με το μείγμα μπαχαρικών που κρατήσαμε.
- Περιχύνουμε το φαγητό με το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
- Τοποθετούμε τη γάστρα στο προθερμασμένο φούρνο και σιγοψήνουμε για 60-80 λεπτά, φροντίζοντας προς το τέλος να ανοίξουμε το καπάκι για να ροδίσουν το κοτόπουλο και οι γλυκοπατάτες.
- Γαρνίρουμε με μερικά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου