Σήμερα ετοιμάζουμε μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα
Υλικά
Εκτέλεση
Στο ποτήρι μας ροζέ κρασί από Syrah.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες,κομμένες σε κύβους 2 - 3 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 4 αυγά
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό, χωριάτικο ψωμί.
Στο ποτήρι μας ροζέ κρασί από Syrah.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου