ΜΕΝΟΥ

Pages

Μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα

Σήμερα ετοιμάζουμε μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα







Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες,κομμένες σε κύβους 2 - 3 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 4 αυγά
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  • Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά. 
  • Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό, χωριάτικο ψωμί.

Στο ποτήρι μας ροζέ κρασί από Syrah. 


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου