ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες με σκόρδο

Αυτό το πιάτο είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό σε ένα δείπνο µε φίλους ή ως µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί σε ένα τάπας µπαρ. Σερβίρουµε σε ατοµικές γάστρες, αν διαθέτουµε και αν θέλουµε µια πραγµατικά αυθεντική προσέγγιση!





Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 20-24 γαρίδες µέτριες, φρέσκες ή κατεψυγµένες, καθαρισµένες από κεφάλια και κελύφη
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωµένο
  • 190 ml ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο µέρος από 2 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • τραγανό ψωµί για το σερβίρισµα


Εκτέλεση
  • Αναμειγνύουμε το βούτυρο και το λάδι και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικές γάστρες ή ατομικά πήλινα. Μοιράζουμε επίσης το μισό λιωμένο σκόρδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βάζουμε τα ατομικά πήλινα στο φούρνο. 
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το σκορδόλαδο να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο τη σχάρα με τα ατομικά σκεύη, μοιράζουμε τις γαρίδες και το υπόλοιπο σκόρδο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. 
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο, μοιράζουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Εναλλακτικά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, βάζοντας τα υλικά σε ένα γυάλινο πυρέξ. 
  • Σερβίρουμε με τραγανό ψωμί.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου