ΜΕΝΟΥ

Pages

Καρότα γλασαρισμένα με σιρόπι σφενδάμου


Ενα σνακ για μικρούς μεγάλους


Χρόνος Προετοιμασίας 30'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 10 καρότα baby
  • 480 ml ζωμό λαχανικών
  • 5 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο (1- 2 κ.σ.)




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε τα καρότα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι σε μια κατσαρόλα. 
  • Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. 
  • Μόλις πάρει βράση το μίγμα κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών, περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να πήξει το υγρό και να μαλακώσουν τα καρότα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και προσθέτουμε τον άνιθο και λίγο αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε για τελευταία φορά και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου