Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 10 καρότα baby
- 480 ml ζωμό λαχανικών
- 5 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 30 γρ. βούτυρο
- 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο (1- 2 κ.σ.)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε τα καρότα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι σε μια κατσαρόλα.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση το μίγμα κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών, περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να πήξει το υγρό και να μαλακώσουν τα καρότα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και προσθέτουμε τον άνιθο και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε για τελευταία φορά και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου