ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλεξανδριανή κρέμα γιαουρτιού με τριαντάφυλλο & μπισκότα

Μία φανταστική συνταγή από τον Στέλιο Καλαθά









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 ποτήρια
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 4-5 κ.σ. λικέρ τριαντάφυλλο
  • ½ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 200 γρ. μύρτιλα ή βατόμουρα
  • 20 μπισκότα πτι μπερ
  • 1 τριαντάφυλλο κόκκινο
  • Φύλλα δυόσμου


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι με τη σαντιγί, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ τριαντάφυλλο. 
  • Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε 3-4 κομμάτια και τα μοιράζουμε στα ποτήρια που θα σερβίρουμε το γλυκό.
  • Μοιράζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα με ένα κορνέ και τοποθετούμε τα ποτήρια στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα. 
  • Όταν παγώσει πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα, βατόμουρα και μύρτιλα. 
  • Διακοσμούμε με κόκκινα ροδοπέταλα και φυλλαράκια δυόσμου.

***Μπορούμε να πολτοποιήσουμε μερικά μύρτιλα και να τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, για να αλλάξει χρώμα.
***Προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκό.

Hμέρα προβολής 5/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου