ΜΕΝΟΥ

Pages

Κυπριακή ελιόπιτα με πορτοκάλι


Από την Chef Αγγελική Ξυκομηνού









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 τεμάχια
Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ½ ποτήρι νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι


Για τη γέμιση

  • 200 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κρεμμύδι
  • ¼ ματσ. δυόσμο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Μαυροκούκι
  • Σουσάμι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μούλτι. 
  • Το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και το δυόσμο ψιλοκομμένο. 
  • Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 
  • Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη ζύμη

  • Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. 
  • Τα ζυμώνουμε με το χέρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να νιώσουμε τη ζύμη εύπλαστη. 
  • Την μοιράζουμε σε ίσια κομμάτια και στο μέγεθος που θέλουμε. 
  • Αλευρώνουμε τα κομμάτια της ζύμης και αρχίζουμε να τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με πλάστη μεσαίου μεγέθους.
  • Παίρνουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και την απλώνουμε μέχρι τη μέση του φύλλου που έχουμε ανοίξει. 
  • Αρχίζουμε να τυλίγουμε όπως κάνουμε με τις στριφτόπιτες, σε ρολό και μετά σαν σαλιγκάρι.
  • Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. 
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο, τη ζύμη με νερό και την πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, και αφήνουμε τις πίτες να ψηθούν για 40 περίπου λεπτά.

Ημέρα προβολής 4/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου