ΜΕΝΟΥ

Pages

Μιλφέϊγ


Από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, Γλυκές Αλχημείες






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 1 Μιλφέϊ
  • 1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
  • 800 γρ. φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. κουβερτούρα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και την τοποθετούμε στη φωτιά. 
  • Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά και τους κρόκους.
  • Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου η σοκολάτα λιώσει. 
  • Αλλάζουμε σκεύος και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται με την επιφάνεια της. 
  • Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή.
  • Απλώνουμε δύο φύλλα σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε όλη την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι πολλές φορές. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. 
  • Βγάζουμε από τον φούρνο αναποδογυρίζουμε τα φύλλα της σφολιάτας, τα πιέζουμε να φύγει ο αέρας και ξαναψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν κόβουμε το 1/3 από τα φύλλα της σφολιάτας, δημιουργώντας δύο μισά κομμάτια. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω στο φύλλο σφολιάτας. 
  • Τοποθετούμε τα δύο μισά φύλλα πάνω στην κρέμα σοκολάτας και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας. 
  • Πασπαλίζουμε με κακάο ή ζάχαρη άχνη.

Πηγή - Χρυσή Zύμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου