ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα black and blue


Δροσερή σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, σπιτικό Caesar dressing συνοδευμέναμε μοσχαρίσια μπριζόλα, blue cheese, μπέικον και κρουτόν. Ένα νόστιμο πιάτο για όλες τις ώρες.


Χρόνος Προετοιμασίας 20'




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 μοσχαρίσια μπριζόλα 450 γρ. περίπου
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1/4 κ.σ. Worcestershire sauce
  • 15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, για τη σάλτσα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 120 γρ. κρουτόν
  • 60 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
  • 3 φέτες μπέικον τσιγαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βγάζουμε τη μπριζόλα απο το ψυγείο, την βάζουμε σε μια πιατέλα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά. 
  • Αφήνουμε την μπριζόλα λίγο να ξεκουραστεί και έπειτα την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το θυμάρι και το πιπέρι καγιέν.
  • Στο μεταξύ βάζουμε το αυγό να βράσει για 5-6 περίπου λεπτά απο τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό ώστε να γίνει σφηχτό. 
  • Βγάζουμε το αυγό απο το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αλείφουμε τη μπριζόλα, με το μίγμα των μπαχαρικών, και απο τις 2 πλευρές.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη μπριζόλα και την μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά απο κάθε πλευρά.
  • Στο μεταξύ καθαρίζουμε το αυγό που βράσαμε και κρατάμε μόνο τον κρόκο. Βάζουμε τον κρόκο σε ένα μπόλ και τον θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. 
  • Προσθέτουμε το ξύδι, το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο,τη μουστάρδα, τη Worcestershire sauce, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. 
  • Προσθέτουμε τμηματικά το λάδι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
  • Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μπόλ σερβιρίσματος και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε. 
  • Προσθέτουμε τις φέτες της μπριζόλας, τη ντομάτα, το μπέικον, το blue cheese και τα κρουτόν.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου