ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με φέτα και ντομάτα

Εύκολο στο μαγείρεμα και με λίγες θερμίδες για το μεσημεριανό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για το κοτόπουλο

  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες προαιρετικά
  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 / 2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • 2 ντομάτες, κομμένα σε φέτες
  • 300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη

Για το ρύζι

  • 300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 50 γραμμάρια μανιτάρια
  • Τρεις ντομάτες
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια κρεμμύδι κόκκινο
  • Φετα τριμμένη όσο θέλετε
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ένα λίτρο νερό




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. 
  • Σε ένα ταψί ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό και 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ομοιόμορφα πάνω στο κάτω μέρος του ταψιού.
  • Κοσκινίστε ομοιόμορφα με φέτες σκόρδο εξωτερικά από το στήθος κοτόπουλου. 
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό, υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
  • Πασπαλίζουμε πάνω από το κοτόπουλο στην κορυφή με φέτες ντομάτας και φέτα.
  • Ψήστε με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτά. 
  • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίστε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι.

Για το ρύζι

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ενώ κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. 
  • Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. 
  • Συνεχίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. 
  • Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. 
  • Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου