Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για τα φύλλα wonton- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- 1/3 κούπας νερό
Για τη γέμιση
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 αβοκάκτο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα φύλλα wonton- Χτυπάμε το αβγό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το νερό.
- Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ομοιόμορφη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά καλυμμένες με μια νωπή πετσέτα.
- Χωρίζουμε κάθε μπάλα στα 4 και ανοίγουμε το κάθε τέταρτο με τον πλάστη σε ένα τετράγωνο.
- Το φύλλο αυτό το κόβουμε σε 9 κομμάτια.
- Αφού βάλουμε τη γέμισή μας σε κάθε τετράγωνο και τα κλείσουμε σαν πουγκιά, τα τηγανίζουμε.
- Όσα φυλλά δεν χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τα καταψύξουμε χωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.
Για τη γέμιση
- Σε ξύλο κοπής κόβετε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι.
- Με ένα κουτάλι βγάζετε το αβοκάντο από τη φλούδα του.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβετε και τις πιπεριές και ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύετε.
- Βάζετε από μια κουταλιά σούπας σε κάθε φύλλο wonton.
- Δηπλώνετε τις δυο άκρες αριστερά και δεξιά προς τα μέσα και μετά κλείνετε τα wonto με τις υπόλοιπες δυο άκρες.
- Τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε μέτρια εστία για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου