ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολά wonton με αβοκάντο



Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για τα φύλλα wonton

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • Μισό κουταλάκι αλάτι
  • 1/3 κούπας νερό

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 αβοκάκτο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα φύλλα wonton
  • Χτυπάμε το αβγό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το νερό. 
  • Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. 
  • Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ομοιόμορφη ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά καλυμμένες με μια νωπή πετσέτα. 
  • Χωρίζουμε κάθε μπάλα στα 4 και ανοίγουμε το κάθε τέταρτο με τον πλάστη σε ένα τετράγωνο.
  •  Το φύλλο αυτό το κόβουμε σε 9 κομμάτια.
  • Αφού βάλουμε τη γέμισή μας σε κάθε τετράγωνο και τα κλείσουμε σαν πουγκιά, τα τηγανίζουμε. 
  • Όσα φυλλά δεν χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τα καταψύξουμε χωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.

Για τη γέμιση
  • Σε ξύλο κοπής κόβετε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι. 
  • Με ένα κουτάλι βγάζετε το αβοκάντο από τη φλούδα του. 
  • Στη συνέχεια ψιλοκόβετε και τις πιπεριές και ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύετε. 
  • Βάζετε από μια κουταλιά σούπας σε κάθε φύλλο wonton. 
  • Δηπλώνετε τις δυο άκρες αριστερά και δεξιά προς τα μέσα και μετά κλείνετε τα wonto με τις υπόλοιπες δυο άκρες. 
  • Τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε μέτρια εστία για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου