ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι κρασάτο με καλαμαράκια

Ζουμερό και θαλασσινό ορεκτικό για να το συνοδέψτε μαζί με το ούζο σας



 





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό
  • 2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 Πρέζα από αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 Πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~

  • Τοποθετήστε το χταπόδι, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. 
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το χταπόδι για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε το χταπόδι από την κατσαρόλα και κόψτε το σε μπουκιές. 
  • Ρίχνετε ξανά το χταπόδι στη κατσαρόλα 
  • Προσθέστε το καλαμάρι και το λευκό κρασί. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Προσθέστε την κάπαρη, το μαϊντανό και ντομάτες σταφυλιών και μαγειρέψτε για 15 λεπτά έως ότου το χταπόδι και το καλαμάρι είναι τρυφερά και πολύ από το υγρό έχει εξατμιστεί. 
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου