ΜΕΝΟΥ

Pages

Αυγά φούρνου

Λαχταριστά αυγά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και μπέικον για το πρωινό σας


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • Φορμάκια κατάλληλα για φούρνο
  • 2 μεγάλα αυγά φρέσκα
  • 1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
  • κόκκινο πιπέρι για γεύση
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 φέτες μπέικον κομμένες στη μεση
  • φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
  • 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψωμί




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Στο πάτο πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε από μια φέτα μπέικον/
  • Βάζετε ένα ένα τα 2 σε κάθε πυρίμαχο μπολ. 
  • Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι.
  • Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
  • Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου