ΜΕΝΟΥ

Pages

Φριτάτα με κρεμμύδια και τυριά

Λαχταριστή και πλούσια ομελέτα για το μεσημεριανό σας


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 2 ασπράδια
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκκομένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 100 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
  • 100 γραμμάρια ροκφόρ
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα
  • 8 ολόκληρα αβγά
  • 2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • Μπέικον ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. 
  • Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες. 
  • Αφήνουμε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα. 
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μπέικον.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου