ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητή γλυκοπατάτα με τσένταρ και blue cheese

Ενα ορεκτικό για όλες τις ώρες.


Χρόνος Προετοιμασίας 40'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 60 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
  • 50 γρ. τσένταρ τριμμένο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι ή με το μαντολίνο.
  • Βάζουμε τις φέτες της πατάτας σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να λαδώσουμε καλά τις φέτες απο τη γλυκοπατάτα.
  • Μεταφέρουμε τις φέτες γλυκοπατάτας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και πασπαλίζουμε τις πατάτες με τα τυριά.
  • Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου