ΜΕΝΟΥ

Pages

Black forest maffins


Με απλά και εύκολα υλικά φτιάξτε σπιτικά μάφινς με στυλ και γεύση black forest!


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 200 γραμμάρια κερασάκια από γλυκό του κουταλιού
  • 1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
  • 1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 150 γραμμάρια μερέντα
  • 1/4 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας
  • 1 κουταλιά της σούπας καφές εσπρέσσο διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα ξινόγαλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 150 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. 
  • Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι. 
  • Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα.
  • Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, κακάο, αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
  • Μετά προσθέτουμε τη μερέντα, τα κερασάκια καθαρισμένα χωρίς το σιρόπι, το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ - ρούμι.
  • Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζουμε τα μάφινς.
  • Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του μάφινς που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας.
  • Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε την γέμιση των μάφινς.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος για 7 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. 
  • Στη συνέχεια παίρνουμε την μαρμελάδα και με μια σπάτουλα ενώνουμε με την σαντιγί. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ.
  • Στη συνέχεια αφού έχουν κρυώσει αρκετά τα muffins με ένα μαχαιράκι τα κόβουμε 2 εκ. πάχος ίσα ίσα τα καπάκια τους και με το κορνέ τα γεμίζουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
  • Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου