ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά corn dogs



Μία λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους

Χρόνος Προετοιμασίας 20'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 480 ml. ηλιέλαιο ή και περισσότερο
  • 180 γρ. ξινόγαλο
  • 2 αυγά
  • 4 λουκάνικα hot dog



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  • Σε ένα δεύτερο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το ξινόγαλο. 
  • Μεταφέρουμε το μίγμα, στο μίγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Μεταφέρουμε το χυλό σε μια κανάτα χωρίς καπάκι.
  • Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια για σουβλάκια.
  • Βάζουμε το αλέυρι για το πανάρισμα σε ένα πιάτο.
  • Περνάμε κάθε ξυλάκι με το λουκάνικο απο το αλέυρι και αμέσως το βουτάμε στον χυλό.
  • Στο μεταξύ βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα ή στη φριτέζα να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βυθίζουμε τα παναρισμένα λουκάνικα στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ο χυλός.
  • Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα ή κάποια άλλη sauce της αρεσκείας μας.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου