ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα με ψητό μπρόκολο και τσένταρ

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μία σούπα όλα τα λεφτά


Συστατικά
  • 1 μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουμπούκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 240 ml. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Βάζουμε τα κομμάτια του μπρόκολου σε ένα ταψί.
  • Προσθέτουμε το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μπρόκολο.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και το μπρόκολο και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.
  • Μόλις πάρει βράση η σούπα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα υλικά για 20 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα,το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Μεταφέρουμε τη σούπα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
  • Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ κατευθείαν στην κατσαρόλα.

Πηγή - cookbox.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου