ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαριναρισμένο Κοτόπουλο στο φούρνο με Πατάτες


Μία κλασική συνταγή στο τραπέζι σας.


 



Συνταγή : 
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 15 λεπτά, ψήσιμο 1 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κοτόπουλο περίπου 1500 γρ
  • 1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 2 κύβοι κότας
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη (ή μια κ.γ. ξερή)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι


Εκτέλεση
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τριγύρω τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε ροδέλες. 
  • Σε ένα γουδί λειώνουμε τους κύβους με το ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού , τη ρίγανη, το σκόρδο, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. (Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολυμιξεράκι). 
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη μαρινάδα.
  • Πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγη ξερή ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230˚ για μία ώρα.

Tips:
  • Προσθέστε στη μαρινάδα χυμό από πορτοκάλι, λευκό κρασί, μουστάρδα.
  • Αντικαταστήστε τις μισές πατάτες με καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλες και λίγα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα.

Πηγή - Knorr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου