ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά ζελέ καραμελάκια μήλου


Σπιτικά ζελεδάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 36 περίπου καραμέλες
  • 8 μήλα
  • 225 ml νερό
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι 1/4 κ.γ.



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Δεν είναι μόνο μια καταπληκτική σπιτική λιχουδιά για τους μικρούς μας φίλους ή ένα επιδόρπιο, αλλά θα μπορούσε ιδανικά να συνοδέψει ένα καπνιστό ουίσκι ή ακόμα και μια πιατέλα με τυριά.
  • Έχει φρέσκια γεύση αλλά και όλα τα αρώματα του μήλου που συγκεντρώνονται σε μια μικρή καραμέλα από ζελέ, ντυμένη σε ζάχαρη.
  • Θα σας πάρει λίγο χρόνο και θέλει και ιδιαίτερη προσοχή στην παρασκευή τους αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
  • Αλείφουμε ένα μέτριου μεγέθους ταψί με λάδι και στη συνέχεια στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε και αυτό με λάδι. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τοποθετούμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν περίπου για 15 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν ακόμα για 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μήλα μας. Αν τα μήλα μας αρχίζουν να φαίνοντε στεγνά τότε σκεπάζουμε και πάλι με το καπάκι.
  • Αφού είναι έτοιμα περνάμε τα μήλα από ένα λεπτό σουρωτήρι ή ένα μύλο τροφίμων, έτσι ώστε να γίνουν πουρές.
  • Βάζουμε και πάλι τον πουρέ μήλου στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τι χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα ενώ προσέχουμε να ανακατεύουμε συχνά την κατσαρόλα ώστε να αποτρέψουμε το καψάλισμα του.
  • Μετά από μια ώρα περίπου πρέπει το μίγμα μας να έχει αρχίσει να σκληραίνει, όταν γίνει αυτό ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και δημιουργούμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού μια ισόπαχη στρώση.
  • Αφήνουμε το ζελέ μήλου για αρκετές ώρες ή και όλη νύχτα ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Για να ελέγξετε την τελική σύσταση μπορείτε να βάλετε μια μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Αν το ζελέ δεν είναι αρκετά σκληρό μπορείτε να το αφήστε να ψηθεί λίγο ακόμα και μετά να το αφήσετε να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια κόβουμε το ζελέ μας σε κύβους και τους τοποθετούμε μέσα σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει τη ζάχαρη ώστε να καλυφθεί καλά από όλες τις πλευρές.
  • Οι καραμέλες μήλου είναι έτοιμες.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου