ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασόλια χάνδρες με ζεστά μπαχαρικά και κρασί

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αντωνία Παπακωνσταντίνου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 450 γρ. κατεψυγμένα φασόλια χάνδρες Ifantis
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • Για τη σάλτσα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ.σκόρδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pumarro
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. κοκκινοπίπερο
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • Αλάτι- πιπέρι
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora

Τρόπος παρασκευής
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τις χάνδρες, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κότας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μπαχάρι τριμμένο και το κοκκινοπίπερο και σωτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και την κέτσαπ.
  • Το ξαναβάζουμε στη φωτιά ρίχνουμε τις φλούδες από πορτοκάλι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τα φασόλια, χωρίς πολλά υγρά και μαγειρεύουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαργαρίνη με βούτυρο, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σερβίρουμε.

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου