ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό λεμονάτο με μπύρα, σάλτσα μουστάρδας & γιαούρτι

Χοιρινό λεμονάτο από την Chef Αντωνία Παπακωσταντίνου

Ημέρα προβολής 3/2/2014. 
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 800 γρ. χοιρινή σπάλα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κόκκους μουστάρδας
  • 1 κ.γ. κοκκινοπίπερο
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 ποτήρι του νερού ξανθιά μπύρα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • φλούδες λεμονιού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Θυμάρι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκίτσες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  • Χτυπάμε τους κόκκους μουστάρδας στο μούλτι ή στο γουδί για να γίνουν σκόνη. 
  • Κόβουμε τις φλούδες λεμονιού σε μικρά καρεδάκια.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τους κόκκους μπαχάρι με το ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε καλά, μέχρι να κάνει κρούστα. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κόκκους μουστάρδας, το κοκκινοπίπερο και το θυμάρι. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας και ανακατεύουμε. 
  • Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τις φλούδες λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Σβήνουμε με τη μπύρα και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, χυμό λεμόνι και θυμάρι.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε, για να ενωθούν οι γεύσεις. 
  • Γαρνίρουμε με κοκκινοπίπερο και φρέσκο θυμάρι.



Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου