ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ με μήλο και σταφίδες

Λαχταριστό και αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος : 60 λεπτά







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • μισό χυμό λεμόνι
  • 4 με 5 μήλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτάλι κανέλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 2 & 1/2 βανιλια σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 κούπα σταφίδες
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι
  • 2 &3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτάλι κοφτό μπεικιν πάουντερ


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. 
  • Τους ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ζάχαρη, σταφίδες κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, τα βάζουμε στην άκρη.
  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα στεγνά υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά μας υλικά. 
  • Προσθέτουμε τα στεγνά, στα υγρά και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Παίρνουμε μια φόρμα 28 εκ. (με άνοιγμα στα πλάγια) και ρίχνουμε λαδόκολλα. 
  • Προσθέτουμε την μισή ζύμη και επάνω τα μισά μήλα. Πάλι την μισή ζύμη και μισά μήλα.
  • Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα και το ψήνουμε για 60 λεπτά. 
  • Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό από τη ζύμη το κέικ μας έχει ψηθεί.
  • Συνοδέψτε το με καφέ με κανέλα και μπαχάρι. και παγωτό μπισκότο κρέμα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου