ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με βραστά λαχανικά & ταχίνι

Μία σαλάτα βραστών λαχανικών από την Ελένη Ψυχούλη








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 10 μπουκετάκια μπρόκολου
  • 3 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 1 πατάτα
  • 1 σελινόριζα
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις


Για τη σος ταχινιού:

  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 2 λεμόνια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις 


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε χοντροκομμένα τα κολοκύθια και τα βάζουμε στον ατμό ή τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. 
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, το καρότο, κόβουμε ακανόνιστα την πατάτα και τη σελινόριζα. 
  • Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, τα βάζουμε μέσα στη σαλατιέρα και αλατίζουμε.

Για τη σος ταχινιού:

  • Βάζουμε στο μούλτι το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, 2-3 φλούδες λεμόνι, πιπέρι και ελαιόλαδο. 
  • Χτυπάμε και προσθέτουμε το μέλι.
  • Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και κόβουμε το ανθότυρο σε κύβους.
  • Προσθέτουμε στα λαχανικά το ανθότυρο και τη σος ταχινιού. 
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Πηγή - Chef On Air \ Ημέρα προβολής 6/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου