ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα με λαχανικά,καυτερό κοτόπουλο και blue cheese



Μία ιδιαίτερη γεύση που θα σας ενθουσιάσει


Χρόνος Προετοιμασίας 60'










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 σέλερι κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 790 ml ζωμό κότας
  • 2 κονσέρβες άσπρα φασόλια
  • 790 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. blue cheese θρυμματισμένο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. 
  • Το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο,την πιπεριά και το σέλερι. 
  • Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  •  Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην κάψουμε τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι, την πάπρικα, το τσίλι, τα φασόλια και τις ντομάτες. 
  • Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. 
  • Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40-50 λεπτά.
  • Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια και γαρνίρουμε με το blue cheese.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου