Μία φανταστική πρόταση για όλη την οικογένεια.
Υλικά
Για το quiche
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για το quiche
Για τη γέμιση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το quiche
- 1 φύλλο ζύμη κουρού
- μαργαρίνη, για επάλειψη
- 1 ασπράδι αβγού
- μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 500γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
- 3 μεσαία αβγά
- ½ φλ. γάλα
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 150 γρ.τυρί γκούντα, τριμμένο
- 100 γρ.τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
Εκτέλεση
Για το quiche
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
- Βάζουμε τη ζύμη κουρού σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε κύκλο διαμέτρου 30εκ.
- Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 28εκ.
- Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο, όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.
- Αλείφουμε τη βάση με το χτυπημένο ασπράδι και ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.
- Τοποθετούμε την ταρτιέρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το βάρος και επιστρέφουμε την ταρτιέρα στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε την ταρτιέρα από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Για τη γέμιση
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μείγμα 3 λαχανικών για 2 λεπτά.
- Σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για 2 περίπου λεπτά.
- Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ψημένης ζύμης τα ανάμικτα λαχανικά και από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.
- Περιχύνουμε τέλος με το μείγμα των αβγών.
- Ψήνουμε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με τα φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου