ΜΕΝΟΥ

Pages

Quiche με λαχανικά και πλούσια τυρόκρεμα

Μία φανταστική πρόταση  για όλη την οικογένεια.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά
Για το quiche
  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • μαργαρίνη, για επάλειψη
  • 1 ασπράδι αβγού
  • μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
  • 500γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
  • 3 μεσαία αβγά
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 150 γρ.τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 100 γρ.τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο


Εκτέλεση
Για το quiche 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
  • Βάζουμε τη ζύμη κουρού σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε κύκλο διαμέτρου 30εκ.
  • Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 28εκ.
  • Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο, όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.
  • Αλείφουμε τη βάση με το χτυπημένο ασπράδι και ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.
  • Τοποθετούμε την ταρτιέρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το βάρος και επιστρέφουμε την ταρτιέρα στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την ταρτιέρα από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη γέμιση 
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μείγμα 3 λαχανικών για 2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για 2 περίπου λεπτά.
  • Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ψημένης ζύμης τα ανάμικτα λαχανικά και από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.
  • Περιχύνουμε τέλος με το μείγμα των αβγών.
  • Ψήνουμε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με τα φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε.

Πηγή -  www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου