Χορταστικό και έξτρα θαλασσινό σαλατογεύμα.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Αστέριος Κουστούδης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄,
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες μικρές, ακαθάριστες
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 150 γρ. κρίθινα παξιμάδια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 6 -10 τρυφερά φύλλα λουίζας, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 2 φύλλα δάφνης
- 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένοπιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις γαρίδες, τη δάφνη, το θυμάρι και νερό τόσο ώστε να τις καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες (από κελύφη, κεφάλια, ουρές και εντεράκι).
- Αδειάζουμε τις γαρίδες σε μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου