ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρεμώδες ριζότο με παντζάρια, λιναρόσπορο και Flair Cottage Cheese

Πρωτότυπη, πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή!




Συνταγή : ΦΑΓΕ
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 250g φρέσκα παντζάρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 130g λευκό μεσόκοκκο ρύζι για ριζότο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 260 ml ζωμό λαχανικών, ζεστό
  • 225g Flair Cottage Cheese
  • 25g λιναρόσπορος
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα παντζάρια.
  • Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα παντζάρια. Ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Εντωμεταξύ, σε ένα πυρίμαχο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.) μαζί με το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να καλυφθεί από το βούτυρο και το λάδι.
  • Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε κατ’αυτόν τον τρόπο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι, αλλά να παραμένει τραγανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αφαιρούμε τα παντζάρια από το φούρνο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ το ¼ από αυτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα παντζάρια.
  • Ρίχνουμε στο ριζότο το Flair Cottage Cheese, τον λιναρόσπορο, τα πολτοποιημένα και τα ψιλοκομμένα παντζάρια και ανακατεύουμε. 

Πηγή - greece.fage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου