Πρωτότυπη, πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - greece.fage
Συνταγή : ΦΑΓΕ
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 250g φρέσκα παντζάρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 130g λευκό μεσόκοκκο ρύζι για ριζότο
- 150 ml λευκό κρασί
- 260 ml ζωμό λαχανικών, ζεστό
- 225g Flair Cottage Cheese
- 25g λιναρόσπορος
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα παντζάρια.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα παντζάρια. Ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Εντωμεταξύ, σε ένα πυρίμαχο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.) μαζί με το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να καλυφθεί από το βούτυρο και το λάδι.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε κατ’αυτόν τον τρόπο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι, αλλά να παραμένει τραγανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε τα παντζάρια από το φούρνο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ το ¼ από αυτά.
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα παντζάρια.
- Ρίχνουμε στο ριζότο το Flair Cottage Cheese, τον λιναρόσπορο, τα πολτοποιημένα και τα ψιλοκομμένα παντζάρια και ανακατεύουμε.
Πηγή - greece.fage
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου