Κλασικό και χιλιομαγειρεμένο πιάτο που αντικατοπτρίζει το ελληνικό καλοκαίρι.
Υλικά
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Για τις γαρίδες
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1.200 γρ. γαρίδες μεγάλες (Νο 3), καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι (αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά)
- 40 ml ελαιόλαδο, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- τα φύλλα από 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 90 ml ούζο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τις γαρίδες
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και απλώνουμε τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
- Αλείφουμε τις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου