ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες σαγανάκι

Κλασικό και χιλιομαγειρεμένο πιάτο που αντικατοπτρίζει το ελληνικό καλοκαίρι.







Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά
  • 1.200 γρ. γαρίδες μεγάλες (Νο 3), καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι (αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά)
  • 40 ml ελαιόλαδο, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • τα φύλλα από 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα

  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 90 ml ούζο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τις γαρίδες

  • Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και απλώνουμε τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση. 
  • Αλείφουμε τις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.
 
Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου