Μία γλυκιά πρόταση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Για τη σάλτσα μήλου
Για τις βάφλες
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα μήλου
Για τις βάφλες
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη σάλτσα μήλου
- ½ κιλό βιολογικά μήλα στάρκιν
- ½ φλ. νερό
- ½ λεμόνι, χυμός
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 βανίλια, σκόνη
Για τις βάφλες
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
- 2 αβγά
- 1 ½ φλ. γάλα ζεστό
- 1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 βανίλια, σκόνη
- 1 μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
- 200 γρ. μέλι
- 1 φλ. καρύδια, τριμμένα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα μήλου
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μήλα να σιγοβράσουν για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
- Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια.
- Όταν τα μήλα μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνουμε με τον πολτοποιητή πατάτας μέσα στην κατσαρόλα, την ώρα που το μείγμα σιγοβράζει.
- Αφού πολτοποιήσουμε, δίνουμε μια βράση ακόμα στη σάλτσα, ανακατεύοντας.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για τις βάφλες
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.
- Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.
- Μόλις οι βάφλες κρυώσουν, αλείφουμε τη μία πλευρά της βάφλας με τη σάλτσα μήλου και από πάνω τοποθετούμε μία δεύτερη βάφλα για να φτιάξουμε σάντουιτς.
- Γαρνίρουμε τις γεμιστές βάφλες με ψιλοκομμένο μήλο, μέλι, καρύδια και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου