ΜΕΝΟΥ

Pages

Μηλόπιτα της ευκολίας με ζύμη σφολιάτας

Θα χρειαστείτε γύρω στα 35 με 40 λεπτά μέχρι να σερβίρετε αυτή τη μηλόπιτα, αλλά δεν θα προλάβει να κρυώσει, σας το υπόσχομαι. Πεντανόστιμη!









Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά 

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
  • Για τη γέμιση
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 γενναία κουταλιά βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από μισό

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τη λαμαρίνα του φούρνου σας.
  • Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε μέσα το βούτυρο και τα μήλα. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελάχιστα τα μήλα, πασπαλίζετε από πάνω τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζετε με την κανέλα. Δουλεύετε για λίγο ακόμη τα μήλα στη φωτιά και στο τέλος τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το ξύσμα λεμονιού.
  • Ανοίγετε τη σφολιάτα πάνω στο ταψί και αδειάζετε στο κέντρο και κατά μήκος το μείγμα των μήλων. Με την ανάποδη ενός κουταλιού την απλώνετε ομοιόμορφα φροντίζοντας να αφήσετε κενό 4 δάχτυλα από πάνω, 4 δάχτυλα από κάτω, έτσι ώστε διπλώνοντας τη ζύμη προς τα μέσα να κλείσετε μέσα και τη γέμιση. Από αριστερά και δεξιά της ζύμης θα αφήσετε μόνο 2 δάχτυλα κενό. Αφού κλείσετε τη ζύμη διπλώνοντας το πάνω και το κάτω μέρος της, φέρνετε προς τα μέσα και τα πλαϊνά της έτσι ώστε να κλείσετε μέσα τη γέμιση.
  • Βρέχετε τα χέρια σας και αλείφετε με νερό όλη τη μηλόπιτα. Με ένα πιρούνι κάνετε παντού τρύπες και τη βάζετε να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα.
  • Ξεφουρνίζετε τη μηλόπιτα και μετά από λίγο σερβίρετε την πίτα χλιαρή πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Κόβετε σε 4 ή 6 κομμάτια, ανάλογα την όρεξη…

Σημείωση

  • Μπορείτε να κάνετε τη δόση διπλή, διπλασιάζοντας τη γέμιση και χρησιμοποιώντας δεύτερο φύλλο ζύμης με το οποίο θα σκεπάσετε τη γέμιση από πάνω.

Πηγή - sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου