ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοπιτάκια

Τέλεια Πατατοπιτάκια με φύλλο κρούστας και δυόσμο!


 









Υλικά
  • 1/2 κιλό Φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό και 300 γραμ. περίπου Πατάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για επάλειψη φύλλων
~ ¤ ~

 
Εκτέλεση
  • Αρχικά σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μας. 
  • Μόλις είναι έτοιμες αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. 
  • Τις πολτοποιούμε σε ένα βαθύ μπόλ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δύσμο μας. 
  • Στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες το φύλλο μας λαδώνουμε κάθε ένα φύλλο ελαφρά κάθε φορά και βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση αρκετή. 
  • Διπλώνουμε το φύλλο και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει πρώτα μία λαδόκολλα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά και από πάνω κάθε ένα ξεχωριστά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποιος δεν θέλει δυόσμο μπορεί να τον αντικαταστήσει με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο