ΜΕΝΟΥ

Pages

Παγωτό πορτοκάλι

Σπέσιαλ παγωτό με ξεχωριστή γεύση για όλα τα γούστα


 







Υλικά για 4-6 άτομα
  • 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους για γαρνιτούρα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος παχύρευστη με λιπαρά
  • 450 ml χυμό πορτοκαλιού, περασμένο από τουλπάνι

 
~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύετε.
  • Τα βάζετε σε παγωτομηχανή και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί ή βάζετε το μπολ στην κατάψυξη και αφήνετε μέχρι να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον, χτυπώντας στο ενδιάμεσο 3 – 4 φορές, για να αφρατέψει.
  • Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  • Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε το παγωτό και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.
  • Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
  • Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το παγωτό.
  • Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες, με σιρόπι σοκολάτα.


Πηγή - sidagi.gr