ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι λεμονάτο με πιπεριές

Χορταστικός χταποδομεζές για να τον συνοδέψτε μαζί με το ούζο



 




 
Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1 χταπόδι μεγάλο
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Λεμόνι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο . 
  • Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι. 
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. 
  • Κόβετε σε φέτες, βάζετε σε πιατέλα και περιχύνετε με λεμόνι και λαδορίγανη, πασπαλίζετε με την πιπεριά και σερβίρετε.

Πηγή - sidagi.gr