ΜΕΝΟΥ

Pages

Κανελόνια με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί



Μία φανταστική συνταγή ζυμαρικών με μανιτάρια της Κλεομένης Ζουρνατζής στον "Γαστρονόμο" που θα σας ξετρελάνει.

Προετοιμασία : 20΄ 
Αναμονή : 10΄ 
Ψήσιμο : 1 ώρα + 10΄



 
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 μερίδες
  • 250 γρ. (1 κουτί) κανελόνια
  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους), χωρίς κοτσάνια, σε φετάκια
  • 50 γρ. ξερά πορτσίνι, μουλιασμένα σε 80 ml μπράντι ή κρασί
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε καρέ 200 γρ.
  • κατσικίσιο τυρί της αρεσκείας μας (προτιμότερο μαλακό, π.χ. σεβρ) ή μαλακή φέτα, χοντροθρυμματισμένα (μπορούμε να βάλουμε και σκληρή, απλώς δεν θα λιώσει)
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 400 ml σπιτικός ζωμός κότας, ζεστός ή νερό
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, θρυμματισμένο σε χοντρά ψίχουλα
  • 80 ml μπράντι
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος ή λάδι
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • κοπανισμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να αφρίζει. 
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  • Προσθέτουμε τα πορτσίνι μαζί με το μπράντι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το θυμάρι και το κατσικίσιο τυρί, τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα κανελόνια ακριβώς.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα μανιταριών (με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού ή απλώς βυθίζοντας το ζυμαρικό στη γέμιση και από τις δύο πλευρές) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το ζωμό, το ψωμί, τη γραβιέρα και περιχύνουμε τα κανελόνια. 
  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν τα υγρά. 
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου