
Προετοιμασία : 5΄
Μαγείρεμα : 20΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
- 4 φιλέτα ή φέτες ψαριών της αρεσκείας μας, φρέσκα ή κατεψυγμένα, περίπου 180 - 200 γρ. (π.χ. γλώσσες, μπακαλιάροι κ.λπ.)
- 40 ml ελαιόλαδο για το πιλάφι + 2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα του ψαριού
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο (κατά προτίμηση του 10λεπτου βρασμού)
- 3 φλιτζ. τσαγιού νερό (ή ζωμό αν έχουμε)
- 40 ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Οσο μαγειρεύουμε το πιλάφι, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ψήνουμε», σε δόσεις, τα φιλέτα ή φέτες ψαριών, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να γίνουν.
- Σερβίρουμε τα ψάρια με το λεμονάτο πιλάφι.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου