ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με κάρι

Μία συνταγή με κοτόπουλο που δεν πρέπει να χάσετε.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κοτόπουλο (1,5 κιλό περίπου) κομμένο σε μερίδες
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό του κουταλιού ή κάποιο φρέσκο φρούτο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο. 
  • Το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. 
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και βάζουμε στην κατσαρόλα το τζίντζερ. Μόλις αυτό αρχίσει να αναδίδει τη μυρωδιά του προσθέτουμε το κάρι και το μπαχάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και ξύνουμε με σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλα καλά. 
  • Μόλις το υγρό εξατμιστεί στο μεγαλύτερό του μέρος, προσθέτουμε το γάλα της καρύδας και τη δάφνη. Ταυτόχρονα συμπληρώνουμε νερό ώστε να καλύψει τα 3/4 του κρέατος. 
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού, σφραγίζουμε τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά από την ώρα που σηκώνεται η βαλβίδα. 
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανοίγουμε τη χύτρα αφού αφαιρέσουμε τον ατμό και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως μαζί με ρύζι μπασμάτι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου