ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζωμός κοτόπουλου του Γιάννη Λουκάκου.

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 2 κιλά ζωμό.
Απαιτούμενος Χρόνος : 3 ώρες & 30΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Φτιάξτε σπιτικό ζωμό κοτόπουλου για όλα τα φαγητά σας.


Υλικά
  • 1.5 κιλό κόκαλα από κοτόπουλο
  • 500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 3 κιλά νερό κρύο
  • 350 γρ. κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 150 γρ. καρότα, χοντροκομμένα
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 25 γρ. μαϊντανός
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
  • Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό τις φτερούγες και τα κόκαλα και αφαιρούμε τα εντόσθια που τυχόν έχουν παραμείνει προσκολλημένα σε αυτά.
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα (μαρμίτα κατά προτίμηση, δηλαδή στενή και ψηλή) το νερό, τις φτερούγες και τα κόκαλα και τα φέρνουμε σε βρασμό, ξαφρίζοντας αμέσως μόλις αρχίσει να δημιουργείται αφρός.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ώστε ο ζωμός να κοχλάζει πολύ αργά και «τεμπέλικα».
  • Από τη στιγμή του βρασμού, ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος του ζωμού είναι 3 ώρες.
  • Κατά τη διάρκειά του πρέπει να ξαφρίζουμε (κάτι που θα συμβεί από την πρώτη μισή ώρα του μαγειρέματος και έπειτα) προσεκτικά και να αφαιρούμε το λίπος που θα συσσωρεύεται στην επιφάνεια του ζωμού.
  • Ύστερα από 2 ώρες βρασμού προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τη δάφνη.
  • Στις 2 ώρες και 45 λεπτά προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.
  • Όταν συμπληρωθούν οι 3 ώρες βρασμού, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τον ζωμό σε ψιλή σήτα. Τον κρυώνουμε γρήγορα και τον διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Όταν στο ψυγείο παγώσει ο ζωμός, αφαιρούμε το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην επιφάνειά του.


Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου