ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ με μπέικον και αρωματικά



Μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.













Συνταγή :  Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, αναμονή 1 βράδυ, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Yλικά
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη + 2 κουτ. σούπας για το πασπάλισμα
  • 8 αβγά
  • 800 ml γάλα
  • φρυγανιά τριμμένη για την κρούστα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ψήνουμε το μπέικον σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να βγάλει το λίπος του και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  • Aνακατεύουμε όλα μαζί τα τυριά σε μπολ. Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με τα αρωματικά σε άλλο μπολ. 
  • Kόβουμε κάθε φέτα ψωμιού σε 3 λωρίδες, λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε μία στρώση ψωμί. Aλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα των μυρωδικών. 
  • Συνεχίζουμε με τυρί και μπέικον. 
  • Eπαναλαμβάνουμε με μία στρώση ψωμιού, τυριού, μπέικον και αρωματικών. Tελειώνουμε με μία στρώση ψωμιού. 
  • Xτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το πυρέξ. 
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά, και αφήνουμε το πυρέξ στο ψυγείο για ολόκληρη τη νύχτα. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το σουφλέ για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει αρκετά και να ροδίσει.

Tip
  • Aντί για μπέικον, μπορούμε να βάλουμε κιμά για μακαρόνια που μας περίσσεψε από την προηγουμένη, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ή οποιοδήποτε αλλαντικό.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου