menu22

Πιτάκια με κολοκύθα

Λαχταριστά πιτάκια για τους λάτρεις της κολοκύθας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 24 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά 
Για τη γέμιση 
  • 1.260 γρ. κολοκύθα, τριμμένη και στραγγισμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Για τα πιτάκια

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε υψηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα, μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει .
  • Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα και να γίνει ένας πολτός.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 3 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 12 τετράγωνα φύλλα ζύμης.
  • Χτυπάμε 2 κρόκους αβγού με 2 κ.γ. νερό και αλείφουμε περιφερειακά κάθε φύλλο σφολιάτας.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού.
  • Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.
  • Τσιμπάμε τις άκρες να κλείσει καλά το τρίγωνο.
  • Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  • Μεταφέρουμε τα πιτάκια σφολιάτας σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180˚C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφαιρούμε τα πιτάκια σφολιάτας, αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
 
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου