menu22

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

Εύκολη και ελαφριά σαλάτα για το μεσημεριανό σας τραπέζι.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά

  • 500 γρ. παντζάρια
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • φύλλα βασιλικό, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση 
  • Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα παντζάρια κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια με αρκετό νερό ώστε να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ξεπλένουμε τα παντζάρια κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε κύβους.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου