menu22

Μπουτάκια κοτόπουλο με χυλοπίτες

Ένα μοναδικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1 κιλό χυλοπίτες
  • ελαιόλαδο
  • 7 ή 8 μπουτάκια κοτόπουλο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 ξύλα κανέλα
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 μπαχάρι
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1/2 μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο

Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες για 5 περίπου λεπτά, κρυώνουμε καλά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, 7 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ξύλα κανέλας, το καρότο, τη δάφνη, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο πριν σβήσουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σέλινο, τις ντομάτες και τον πελτέ.
  • Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 45-50 λεπτά με καπάκι, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα.
  • Βάζουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρουμε με τριμμένο λαδοτύρι.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου